Nu är det krig!

Ja, tyvärr pågår det ett hemskt krig i Europa och vi ska givetvis skänka en varm tanke till alla offer för det fruktansvärda som sker i Ukraina just nu.

Så den här rubriken kanske var lite smaklös. Men det var inte min mening att trampa någon på tårna.

Det krig jag egentligen syftar på i det här inlägget är det leksakskrig som jag och mina vänner strax ska utkämpa. Vi är många som passar på att ta långledigt och åka hem under Kristi Himmelsfärd eftersom det är röd dag och klämdag och sedan helg så vips filibom så fick vi alla en långhelg.

På lördag ska vi mötas upp ett gäng och spela lite “krig”… Det är väl egentligen mest för att ta ett par bira och surra lite och vi har inget bättre namn på vårt egenkomponerade spel.

Det går i alla fall ut på att man köper på sig egna plastmodeller och ställer upp en egen armé. Sedan styrs slagen av tärning precis som på risk men vi har byggt in lite mer skicklighetsmoment i det hela. Det handlar lite mer om att flytta trupper och skapa numerära överlägen gentemot motståndaren och samtidigt passa sig för att bli stucken i ryggen.

Spelet är fullt av allianser och intriger så det blir ganska roligt. Särskilt när det går bra. Går det lite sämre och ens allierade sticker knivar i ryggen på en kan det här spelet vara en riktig bajsmacka istället. Men det är lite det som är charmen, man kan aldrig vara riktigt säker på hur det går.

Det viktigaste är i alla fall att vi får träffas och umgås och nu på lördag är det äntligen dags för gänget att samlas igen.

Innan dess ska jag ta en sväng förbi Systembolaget och köpa på mig en back öl eller två så att man har så man klarar sig inför helgens holmgång.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *