En skön dag i Malmköping

Under pandemin fick jag verkligen upp ögonen för hur många fantastiska platser det finns att besöka i vårt avlånga land som bär det vackra namnet Sverige. Tidigare har mina favoritresemål varit europeiska storstäder som London, Madrid och Rom samt sköna exotiska platser för lata dagar på stranden så som Thailand och Karibien.

Men nu har jag som sagt verkligen fått upp ögonen för att semestra på hemmaplan och för inte alltför länge sedan tillbringade jag en härlig dag i Malmköping.

Jag anlände tidigt på morgonen för att besöka staden som fått ett uppsving när det gäller turismen tack vare böckerna och filmerna om hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, som gestaltas så roligt av Robert Gustafsson i filmerna.

Jag besökte ett par av platserna som syns i filmerna och märkte snabbt att jag inte var ensam om att vilja gå i hundraåringens fotspår. Jag träffade ett trevligt par från Nynäshamn när jag checkade in på Hotel Malmköping och vi stod och pratade en stund i lobbyn.

Det visade sig att de hade semestrat på Bali efter att det sett så fint ut i den första filmen om hundraåringen och nu ville de passa på att besöka ytterligare en plats som var med i filmen. Den här gången betydligt närmare hem.

Mitt samlade intryck av Malmköping är att det är en väldigt trevlig stad. När jag besöker en svensk stad där jag aldrig varit förut har jag en egen liten tradition vilken består i att testa en kebabtallrik och betygsätta den. Jag hittade en centralt belägen pizzeria med en trevlig ägare som slängde ihop en rejäl portion med rikligt med vitsås och starksås på.

Den satt som den skulle. Kebaben var god, portionen väl tilltagen och den smakade gott. Den får betyget 4 av 5. Det enda som saknades var fullständiga rättigheter så att man kunde sköljt ner sin KT med en kall öl, men maträtten var en av de bästa jag ätit.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *