En vanlig dag i Stockholm

När man befinner sig i Stockholm får man inte riktigt tid att reflektera över saker och ting. Allt går i ett. Allt går i ett uppskruvat tempo och folk är stressade, folk har bråttom, folk är på väg någon annanstans och har inte tid att stanna upp och hälsa på folk. Inte för att någon känner särskilt många av de man möter, så är det ju i större städer, men när man anländer från en mindre stad slås man av det varje gång.

Själv befann jag mig i huvudstaden häromveckan och var tvungen att springa lite ärenden. Jag hittade fina verktyg hos en järnaffär stockholm som har ett fint sortiment och kände mig redo att hjälpa en vän som påbörjat ett projekt att bygga altan själv.

Det är tydligen väldigt svårt att få tag i byggfirmor i den delen av Stockholm där han bor och väntetiderna är uppemot flera år hos vissa firmor! Snacka om att det är en bransch som har mycket att göra.

Vännen beskrev sig själv tidigare som en person som har tummen mitt i handen men sedan han flyttat till hus har han försökt transformera sig själv till en riktig handyman. Jag måste säga att jag är imponerad över vad han lärt sig själv med hjälp av böcker och Youtube-videos.

Efter att ha renoverat flera rum ska han nu ge sig på ett altanbygge själv. Jag var egentligen mest med för att se och lära och langa lite verktyg, men det var en upplevelse.

Jag hade turen att vara där en solig och varm dag så förutsättningarna var klockrena för att jobba utomhus. Det var skönt att få slita och svettas samtidigt som vi hade ett bra surr och bjöd varandra på historier om vad som hänt sen sist.

Efter ett gott dagsverke avslutade vi kvällen med pizza och öl. Dock inomhus, då altanen är långt ifrån färdigbyggd.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *