Etta på riksdagslistan

I lördags spikade Centerpartiet i Västernorrlands riksdagslista inför valet nästa år. Nomineringskommitténs förslag om att placera mig som etta accepterades enhälligt av nomineringsstämman och jag kommer i september 2014 stå högst upp på centerlistan som presenteras för väljarna.

Detta är givetvis ett fantastiskt fint förtroende. Efter en personvalskampanj kryssade jag in mig i riksdagen valet 2010. Det finns många exempel på hur sådana valresultat kan så split och missämja i partier. Så dock inte i Centerpartiet i Västernorrland. Vi hade en bra och positiv kampanj och jag har under hela mandatperioden haft ett bra samarbete med de tre som stod före mig på listan – inte minst med Jonny Lundin som idag är vår distriktsordförande med den äran.

Nu är det hårt jobb som gäller. I länet finns ljuspunkter som tyder på ett bra valresultat – Centerpartiet gick bra i kyrkovalet och vårens partisympatimätning från SCB visade fina siffror – men vi kommer inte få något gratis. Jag kommer i min kampanj att samla alla som vill vara med och förverkliga visionen om ett öppnare, mer företagsamt och framgångsrikare Västernorrland. Jag kommer dessutom uppmana andra som står på listan att bedriva aktiva kampanjer. Genomför vi våra kampanjer på rätt sätt, med positiv och sporrande konkurrens, går jaget och laget hand i hand.

Allehanda.se rapporterar från stämman här.

Annonser