University of Sweden

I somras talade professor Per Ödling, bördig från Örnsköldsvik men idag vid Lunds Universitet, vid årets upplaga av Myckelgensjö Åstadkommation. Per talade då om alla de möjligheter och samhällsförändringar som tekniken för med sig.

Idag skriver jag på DN Debatt tillsammans med just Per Ödling och Fredrik Lagergren, KTH, om en idé vi kallar University of Sweden. Idén är en aspekt av det Per talade om i våras.

Egentligen talar artikeln för sig själv och tar upp de flesta aspekterna av vårt förslag. Det är på tiden att MOOC-debatten tar sig till Sverige på allvar. Den utveckling vi skissar på kommer att bli verklighet oavsett om Sverige tar ledartröjan eller ej.

Annonser

2 thoughts on “University of Sweden

  1. Tanken är god. Mer tillgängliga utbildningar, mindre utflyttning ifrån landsbygden. En liten fundering bara… Hur blir kvaliteten på utbildningen? Själv har jag läst både på campus och kurser via internet, och kurser via internet strulade alltid mer än på campus. Dessutom drog de alltid över tiden för kursslut så att flera kurser släpade efter och det tog längre tid att få betyg i kurser via internet. Jag personligen föredrar campus-kurser. Men jag bor ju å andra sidan inte i till exempel Nigeria eller Mali.

    Kör hårt Emil 🙂

  2. Tack för dina kommentarer, Ida. Det är alla bra frågor som måste lösas.

    Syftet med utspelet är ju främst på att visa på möjligheterna med den nya tekniken. Läser själv en MOOC-kurs på edX.org som funkar helt perfekt (när jag väl tar mig tid, that is…)

Kommentarer inaktiverade.