AB Västernorrland – en vecka kvar!

Imorgon fredag är det en vecka kvar av ansökningstiden i AB Västernorrland. Fredagen den 30 november är deadline för att vara med i tävlingen där fem vinnare får varsitt aktiebolag och en coachningspott från LRF Konsult med ett totalt värde på cirka 85 000 kronor.

Hittills är det cirka 50 entreprenörer som tagit chansen och skickat in en ansökan men ansökningarna kommer nu in i en strid ström. Det blir ett tufft jobb för juryn att vaska fram fem vinnare.

När ansökningstiden gått ut tar juryns arbete vid. AB Västernorrland finansieras av tio företag och organisationer med bas i eller koppling till länet. Dessa är Eurocon, Inlandsinnovation, Länsförsäkringar, Malux, Norrlandsfonden, Norrlandspojkarna, Nybergs, RPE, SCA och Statkraft och varje organisation har en representant var i juryn.

I slutet av januari kommer de mest lovande ansökningarna att kallas till Sundsvall för intervjuer och vinnarna presenteras på Hotell Höga Kusten den 22 februari. Till detta event kommer alla ansökanden att bli inbjudna. Dit kommer vi också bjuda företagarorganisationer och andra kontakter det kan vara bra att knyta för blivande företagare. Förhoppningen är att AB Västernorrland ska påverka på bredden och inte enbart för de som slutligen står som vinnare.

Det känns riktigt kul att se hur företagsamheten visar upp sig i länet. Här finns det kraft att bygga vidare på för länets framtida utveckling.

Annonser