AB Västernorrland

Idag är jag med och presenterar en satsning jag håller mycket varmt om hjärtat: AB Västernorrland (hemsidan ligger uppe inom kort).

AB Västernorrland är en tävling där fem lyckliga vinnare får varsitt aktiebolag med 50 000 kronor i eget kapital och ett coachingkit från LRF Konsult värt ca 35 000 kronor. Projektet finansieras av företag och organisationer med säte i eller koppling till länet. Dessa är Eurocon, Inlandsinnovation, Länsförsäkringar, Malux, Norrlandsfonden, Norrlandspojkarna, Nybergs, RPE, SCA och Statkraft. Allehanda Media och Mediehuset ST medverkar som mediapartners och LRF Konsult är partner för företagsutveckling.

Det var ungefär ett år sedan jag, inspirerad av den jämtländska förlagan till AB Västernorrland, började att kolla av intresset för att genomföra ett liknande projekt på vår sida länsgränsen. En efter en tackade de ovanstående finansiärerna ja och i slutet av våren var uppställningen klar.

Idag lanserar vi AB Västernorrland. Nästa hållpunkt är deadline för ansökningar som är 30 november. I slutet av januari kommer de mest lovande entreprenörerna att träffa juryn i Sundsvall. Juryn består av en representant per finansiär.

Projektet avslutas med ett heldagsevent på Hotell Höga Kusten fredagen den 22 februari. Alla medverkande, inklusive samtliga ansökanden, bjuds till en inspirerande dag då vinnarna presenteras. På plats kommer företagarorganisationer och andra vara representerade. Tanken med detta är att AB Västernorrland ska ge något för fler än enbart de fem vinnarna.

Politik handlar om mer än att tycka saker. Jag fortsätter driva debatt och lägga politiska förslag för att främja utveckling genom företagande men det känns mycket bra att kunna komplettera detta med konkret påverkan som ett projekt som detta innebär.

Annonser