Myckelgensjö Åstadkommation 2012

Så var årets upplaga av Myckelgensjö Åstadkommation avklarat. Ett drygt 40-tal intresserade hade samlats på Myckelgensjö föreningshus för att lyssna till intressanta talare och få sig lite Myckelgensjöglass till fikat.

Först ut av talarna var Ola Nordebo, politisk redaktör på Västerbottens-Kuriren. Ola talade om bilden av Norrland och vikten av att inte falla för andras och egna stereotyper om vad Norrland och norrlänningarna är. Ett av många kloka budskap från Ola var att människor, inte malm eller skog, alltid är en bygd eller orts främsta naturresurs.

Efter fikat tog Carolina Visser, Backsjöns egen holländska tulpanodlare. Carolina talade engagerat om sitt liv och hur hon hamnade i Sverige och vad hon här gjorde av alla de möjligheter hon ser omkring sig. Tulpanodling, refill-bläckbutiker och turistverksamhet var svaren hittills.

Sist ut av talartrojkan var Roberto Carvutto som talade om hur en italienare från Apulien hamnade i Arnäs och startade två företag, ett för turism och ett för matimport. Roberto beskrev det svenska företagsklimatet som en dröm av enkelhet, billighet och snabbhet och hyllade även de stora möjligheterna att göra sig ett namn i Örnsköldsvik och Norrland. ”I Milano var jag ett nummer – här är jag Roberto Carvutto!”

Jag, Frida Bylund, Markus Edlund och Jonna Jinton avslutade med att tacka för dagen och bjuda in till nästa års Myckelgensjö Åstadkommation. Som alltid – tredje onsdagen i juli.

 

 

 

Annonser

One thought on “Myckelgensjö Åstadkommation 2012

Kommentarer inaktiverade.