Vad gör vi av allt engagemang?

Sällan har jag fått så många bloggläsare  (tack vare Jonna Jintons länkningar) och så många kommentarer och mail som de senaste dagarna efter Jonnas och mitt bloggande och ÖA/TÅ:s reportage om möjligheterna till norrländsk inflyttning till följd av inspiratörer som Jonna och genom att tillgängliggöra boenden och livsmiljöer.

Några tips för de som vill kanalisera sitt engagemang:

Bli entreprenör

Jonna Jinton skulle enligt egen utsago kunna jobba heltid med att leta upp och mäkla fastigheter i naturskönt läge i Norrland. Det finns en enorm potential i norrländsk turism och på platser med god täckning och bredband finns alla möjligheter till distansarbete. Skapa dig ett eget jobb och bli det goda exemplet!

Engagera dig i föreningslivet

Mycket av det som behövs för att marknadsföra Norrlands bygder sköts inte bäst av stat eller kommun. Det är intresseföreningar, byalag eller andra utvecklingsgrupper som måste dra det lasset. Finns det en lämplig förening som sysslar med lokal utveckling – bli medlem och engagera dig. Ta initiativ till ett projekt där ni marknadsför hus för uthyrning eller försäljning. Vem blir först om att annonsera de möjligheter man erbjuder på Jonnas blogg?

Engagera dig politiskt

För att skapa en så positiv utveckling som möjligt behövs ett förnyat norrländskt politiskt ledarskap. Vi måste bli duktigare på att se entreprenören som en viktig resurs och att främja utveckling i hela landet. Bara en sådan enkel sak som att stimulera nybyggnationer i strandnära lägen kräver politiker som instruerar sina tjänstemän att se positivt på dylika ärenden. Det är lätt att komma in och få vara med i ett politiskt sammanhang för den som är driven och har idéer. Politiken kan också vara plattformen för att ta roliga initiativ och knyta kontakter.

Hitta ditt favoritparti och gå in och påverka. Skulle detta parti vara Centerpartiet – klicka här.

– – –

Också Jonna har bloggat.

Annonser

One thought on “Vad gör vi av allt engagemang?

Kommentarer inaktiverade.