DLD – Jag avstår, igen

Förra gången riksdagen röstade om datalagringsdirektivet var onsdagen den 16 mars 2011. Jag valde då att trycka på den gula ”avstår”-knappen.

Jag har inget intresse av att vara en del av utbyggnaden av övervakningssamhället och det var mitt sätt att markera detta. Idag är det naturligt för mig att agera på samma sätt som jag gjorde vid voteringen för ett år sedan, eftersom lite eller ingenting förändrats i sak.

De senaste dagarna har det diskuterats om hur Centerpartiet ska agera i frågan. Som ett parti med fokus på integritetsfrågor sätter många sitt hopp till oss. Det är bra, men strålkastarna måste också riktas mot integritetens fiender.

Oavsett hur jag och andra centerpartister agerar idag kommer direktivet att implementeras. Detta beroende på den massiva majoritet i Sveriges Riksdag som S, M, Fp och Kd utgör. Det är först när dessa partier granskas, ställs till svars och omprövar sin politik som en verklig förändring kan ske.

Annonser

3 thoughts on “DLD – Jag avstår, igen

 1. Frågande:

  1. Jag bestämde mig ju egentligen redan för ett år sedan – röstar konsekvent så som jag gjorde förra gången frågan var uppe.

  2. Nej betyder ju inte nej utan ja till MP-V:s reservation. Jag tyckte inte den höll måttet.

 2. Hur kommer det sig att så många centerpartister i riksdagen röstade för ett införande av dld när stämmobeslutet säger att centern ska verka för ett uppskjutande av införandet av detsamma? Är dina kolleger enbart voteringboskap? Den av dig efterfrågade granskningen av S, M, Fp och Kd kanske också borde innefatta C eftersom en solklar majoritet av er voterar likadant.

  Nu avstod du i voteringen, men att utmåla sig som opposition och peka finger på andra partier när det parti man själv representerar beter sig värre genom att agera lika illa och dessutom gå emot stämmobeslut är hyckleri i min bok. Som centerpartist är du inte ansvarig gentemot något annat partis väljare. Du är ansvarig gentemot centerns väljare. Centerns riksdagsledamöter kan inte gå emot stämmobeslut och väljare och tro att man ska framstå som något annat än just hycklare.

  Varför hade inte C en egen reservation om nu partistämman beslutat vilken politik som skulle föras i frågan? Det har varit att ställa övriga partier ”till svars”. Har man gått till val på att fokusera på integritetsfrågor så voterar inte 61% av ledamöterna för ytterligare inskränkningar av den personliga integriteten. 21% av ledamöterna är inte frånvarande vid en sådan votering. Det här agerandet för C bortom irrelevans och så småningom ut ur riksdagen.

  /Väldigt besviken väljare.

Kommentarer inaktiverade.