#Cwiki

Idag skriver Centerpartiets idéprogramsgrupps ordförande Per Ankersjö på DN Debatt. Artikeln är startskottet på Centerpartiets öppna process där vi tillsammans med alla intresserade ska ta fram ett nytt idéprogram.

Processen är döpt till Framtidsbygget och bryter ny mark för hur en politisk folkrörelse utvecklar sina idéer och sin politik. Tidigare har partier försökt engagera folk genom enkäter, möjlighet att blogga och liknande.

Idéprogramsgruppen, som jag ingår i, går ett steg längre. Själva framtagandet och redigerandet av programtexten sker nu öppet i wikiformat. Alla som enkelt och snabbt skaffar sig ett inlogg kan helt enkelt rent praktiskt skriva in det man vill se i Centerpartiets idéprogram.

Det ska bli mycket spännande att följa denna process. Det finns säkert de som vill förstöra eller försöka använda denna wiki som en arena att sprida strunt. Jag är dock övertygad om att nätets goda krafter kommer att använda detta verktyg så som det är tänkt: Ett öppet och tillgängligt sätt att praktiskt få vara med och påverka politikens innehåll.

Vill du kommentera på twitter – använd då taggen #Cwiki.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.