Alla är vinnare

Om ungefär en halvtimme håller Centerpartiets valberedning presskonferens. Även om allt pekar åt ett håll, är inget klart förrän allt är klart. Det är slutgiltigt partistämman i Åre som fattar beslut.

Oavsett vad som sägs senare idag, eller vad partistämman säger, kan redan nu fyra vinnare utses. Dessa är Centerpartiet samt Anders W Jonsson, Anna-Karin Hatt och Annie Lööf, utan inbördes ordning.

Anders W Jonsson kom som en vårvind från statsrådsberedningen till Riksdagshuset. Han har inspirerat många, inte minst med sitt engagemang för samhällets allra mest utsatta. Anders kommer ha en ledande position i partiet för en lång tid framöver.

Anna-Karin Hatt imponerade på alla med sin Hattresa. Mig imponerade hon på kanske främst genom att tydligt knyta an till Centerpartiets rika folkrörelsehistoria genom att nämna ”Fria tankars hem” och Bernhard Glans arbete.

Annie Lööf har tagit medlemmar, medier och tyckare med storm. Detta är dock ingenting som gäller ”bara” denna partiledarkampanj. Annie är ett fenomen, och har vare sig hon vet om det eller ej kampanjat i fem år. Minst. Annie är unik och går utanpå alla andra i sin generation av politiker.

Centerpartiet har visat att vi inte bara pratar om att vara Sveriges mest spännande, öppna och moderna parti. Vi levererar. Denna partiledarvalsprocess, tillsammans med kommande arbete med nytt partiprogram och delvis ny uppställning när det gäller ledande företrädare, kommer vara starten på en ny framgångsrik period för Sveriges viktigaste parti.

Annonser

One thought on “Alla är vinnare

Kommentarer inaktiverade.