Senaste nytt om Norrlandsfisket

Har fått lite information från mina kontakter i Bryssel angående Norrlandsfiskets framtid.

Den 18 augusti vidarebefordrades EU-kommissionens beslut om bland annat de svensk-finska dispenserna för fortsatt fångst och förädling av fisk från Bottenhavet.

Nu har ledamöterna i ENVI-utskottet fram till den 7 september klockan 12.00 på sig att reagera och eventuellt ta initiativ till att avvisa kommissionens förslag. Om så sker följer omröstningar i ENVI-utskottet och senare, om en majoritet nås i utskottet, i Europaparlamentets plenum. Händer ingenting innan den 7 september faller Europaparlamentets möjlighet att agera.

I ENVI-utskottet sitter ledamöter som tidigare varit kritiska mot fortsatt dispens – inte minst socialdemokraten Åsa Westlund. Jag hoppas att Åsa håller sig passiv och inte orsakar ytterligare förseningar och osäkerhet i ärendet. Detta är helt enkelt ett utmärkt tillfälle att hålla tyst.

Annonser