Därför Annie Lööf

Det pratas och skrivs om Centerpartiet lite överallt dessa dagar. Anledningen är givetvis det demokratiskt och medialt briljanta upplägg som Centerpartiets valberedning har valt för att utse ny partiordförande. Kandidater som öppet kampanjar och åker land och rike runt för att diskutera centerpolitik med medlemmar och sympatisörer är precis den förnyelse som svensk folkrörelsedemokrati behöver.

För Centerpartiets del innebär det en hel del positivt buzz och är en bra språngbräda för det arbete som en ny partiledare kommer att inleda i slutet av september.

Det känns mycket bra att Centerpartiet kan mönstra tre kompetenta ordförandekandidater. Det är dock ingen hemlighet att min favorit är och under lång tid har varit Annie Lööf.  Idag skickade jag tillsammans med åtta andra tunga västernorrländska centerprofiler (en per kommun plus CUFs distriktsordförande Viktoria Silverliden) in en debattartikel till stöd för Annies kandidatur. Sundsvalls Tidning var snabba med att få upp den på webben.

Slutligen vill jag också puffa för denna lilla videosnutt. Att Annie är en skarp politiker är välkänt. Här visar Annie också att hon har visioner för Centerpartiets organisation – livsviktigt för Centerpartiet som ska vara en modern folkrörelse.

Annonser