”Kryssen förändrade hans vardag”

Kryssen förändrade hans vardag

Reportage i Sundsvalls Tidning om länets första inkryssade riksdagsledamot – klicka på länken för att få reda på vem det är.

Annonser

2 thoughts on “”Kryssen förändrade hans vardag”

 1. Hej Emil

  Läste om dig i ST idag och blev lite nyfiken att kolla in din blogg. Måste säga att det är väldigt bra gjort av dig att kryssa dig in i riksdagen. Dina åsikter verkar också vara sunda och verklighetsförankrade.

  Vet ju att Centern brinner för landsbygden och såg också att du ville ha infrastruktur-satsningar i medelpad bla. Hur ser du på ”urbaniseringen”? Är det en utveckling som går att stoppa? Är den värd att stoppa och isåfall vad kan man göra?

  Personligen är jag kluven till stora infrastruktursatsningar på landsbygden. Infrastruktursatsningar är ofta väldigt dyra och det är svårt att se vilka vinster det verkligen ger. Som Sverige ser ut idag så ser jag nog hellre att pengarna går till andra insatser. Insatser för att skapa jobb, effektivisera myndigheter och sjukvården.

  Ser fram emot att höra dina tankar.

  /En väljare

 2. Urbaniseringen är ju en trend vi ser globalt, i mer eller mindre alla världens länder. Det är klart, detta är varken något som kan eller bör ”stoppas” – människor måste ju få bo där de vill!

  Om vi håller oss till Sverige tycker dock jag att vi har en skyldighet att se till att det finns förutsättningar för tillväxt och ett gott liv i hela landet. OM MAN VILL ska man kunna bo och verka i till exempel Ånge.

  Jag ser ingen motsättning mellan infrastruktur och det du hellre vill lägga resurserna på. Smarta infrastruktursatsningar ger jobb på kort och lång sikt, genom att skapa förutsättningar för pendling, handel och resor.

  Sen ska de givetvis göras där man får mest pang för pengarna. Där ska vi ha det självförtroendet att vi kan säga ”vår del av världen har sådana förutsättningar till utveckling att det är här det är smartast att satsa!”. Vi ska inte satsa på infrastruktur i Norrland för Norrlands skull, utan för Sveriges.

Kommentarer inaktiverade.