Grattis Östersund

Det är svårt att överskatta Norrlands Innovation AB:s roll för Norrlands framtid. 2 miljarder är inte lite pengar. Det är spännande tider; Exakt hur bolaget kommer att agera och se ut är ju inte klart. Den närmaste tiden kommer att vara avgörande.

Idag fattade regeringen beslut om att huvudkontoret för detta bolag kommer att ligga i Östersund. På många sätt ett naturligt val, ska man utse ”inlandets huvudstad” är det väl bara Lycksele som i någon mån kan konkurrera med Republikens centralort.

Nu när vi vet vart bolaget ska ha sitt säte är det dags att utse styrelsen och den i övrigt slimmade organisationen. Pengarna ska inte gå till byråkrati i Östersund – de ska användas som smörjmedel för den norrländska företagsamheten.

Annonser

One thought on “Grattis Östersund

Kommentarer inaktiverade.