Kärlek i Sundsvall

Som ett led i uppfyllandet av min målsättning om att besöka folk, företag och centerpartister i länets alla kommuner innan jul var jag idag i Sundsvall.

Länets  största stad och kommun är för första gången sedan den nuvarande kommunbildningen såg dagens ljus styrd av icke-socialistiska partier, i en femklöver som kallar sig för Koalitionen. Centerpartister är med och genomför centerpolitik, i kommunstyrelsen samt i nämnderna NAVI och Kultur och fritid som vi dessutom svingar klubban i. Det är självklart fantastiskt positivt.

Mindre trevligt är det faktum att Sundsvall är den kommun vi tappade mest i när vi gick från sju till tre mandat i kommunfullmäktige. Förbättringspotential, således.

Denna potential har dock potential att fyllas. Kretsordförande och tillträdande NAVI-ordförande Hans Forsberg har bra idéer och ett skönt driv – nu ska det bli rock’n’roll i den lokala organisationen!

Eftermiddagen bjöd på två positiva besök – på utvecklingsbolaget för Norra Kajen och på en företagarträff i Skönsberg. Företagarna i Skönsberg står inför situationen att ha en enorm utvecklingspotential i och med att nya E4-bron byggs – men vägen dit är snårig med allt strul som stora infrastrukturbyggen medför.

Många nötter finns att knäcka. Där har Skönsbergsföretagarna en ovärderlig länk till kommunens beslutsfattare i Åsa Melander, centerpartist och engagerad i stadsdelens utveckling.

Dagens höjdpunkt var när Hans Forsberg avslutningsvis frågade vilka medskick företagarna ville ge mig att ta med till Riksdagen. En av de närvarande utropade: ”Kärlek! Och att vi vill och är engagerade i Skönsberg!”

Annonser