Norrlandsfondens konjunkturbarometer

Bakom den lite lätt torra rubriken gömmer sig en mycket läsvärd liten skrift som du hittar här. Igår kväll fick jag en dragning plus bjudmiddag (Arkelsten var inte närvarande) av hur de norrländska företagen ser på framtiden.

Vi kan börja med det positiva: Det går bra för Norrland. Konjunkturen i vår del av världen är allt starkare och företagen ser på framtiden med tillförsikt, hela 45 % har ökat antalet anställda. I regionen som helhet råder enligt undersökningen ”stark konjunktur” och de starkaste länen är uppe och nosar på siffror som betecknas som högkonjunktur.

Det gäller dock inte Västernorrland. Vårt län är det enda i Norrland där det råder ”normal konjunktur”. Denna mätning är inget undantag. Under 2000-talet framstår Västernorrland som ohotat sämst i Norrland när det gäller företagens syn på framtiden.

Man ska aldrig underskatta de i Västernorrland styrandes förmåga att skylla saker på Maud Olofsson. Men att Västernorrland klarar sig sämre än övriga norrländska län borde stämma till eftertanke. Vad har de som inte vi har?

Annonser

One thought on “Norrlandsfondens konjunkturbarometer

Kommentarer inaktiverade.