Helt rätt med gårdsförsäljning

Jag har länge tyckt att den politiska debatten i länet och kanske framför allt Ångermanland är lite torftig. Vi har i bästa fall politiker som diskuterar aktuella politiska frågor. Få andra verkar tycka att det är intressant att bilda opinion i frågor som angår dem. Ett exempel är att ingen företagare verkar vara intresserad av ett bättre företagsklimat i Ångermanland. Hade de varit det hade de väl – nån gång ibland – drivit på opinionen?

Zeunerts VD Peter Bronsman är ett lysande undantag. Gårdsförsäljning vore bra för Zeunerts. Detta låter Bronsman världen veta. Naturligt, kan tyckas.

Just nu tyder allt på att det blir grönt ljus för gårdsförsäljning av alkohol. Svenska vingårdar och öl- och whiskybryggerier kommer kunna sälja sina varor i anslutning till var de produceras. Detta kommer innebära ett lyft för svensk turism och svensk landsbygd.

Jag kommer aldrig köpa resonemanget att den övriga svenska alkoholpolitiken kommer haverera om Box Whisky får sälja sina dyra flaskor på sin udde i Bjärtrå. Däremot är det inget snack att mindre förmynderi på området kommer att skapa jobb i Kramfors, Sollefteå och runt om i landet där de så väl behövs.

Annonser

One thought on “Helt rätt med gårdsförsäljning

  1. ”Ett exempel är att ingen företagare verkar vara intresserad av ett bättre företagsklimat i Ångermanland. Hade de varit det hade de väl – nån gång ibland – drivit på opinionen?”

    Jomen hallå! Kolla på Isbrytarna…bl.a. på Facebook som jag har refererat till några gånger.

Kommentarer inaktiverade.