Mona Sahlin gör Sverigedemokraterna till makthavare

Vi ger aldrig Sverigedemokraterna inflytande – aldrig någonsin, aldrig någonstans, aldrig någon gång! Och det gäller också passivt inflytande

Mona Sahlin på S-kongressen för knappt ett år sedan.

Nu är det exakt det de gör, genom att uppenbarligen göra Sverigedemokraterna till vågmästare på måndag. Detta genom att skaka fram en ny talmanskandidat efter att Björn von Sydow så hedervärt avböjde att kandidera. Just för att slippa risken att bli invald med hjälp av SD.

Med tanke på alla turer i detta förhandlingsspel ska man kanske vara försiktig med att alltför kategoriskt anklaga sossarna för något som ju ännu inte hänt. Valet sker på måndag. Den som lever får se.

Se även Staffan Danielsson.

Annonser

5 thoughts on “Mona Sahlin gör Sverigedemokraterna till makthavare

 1. Nej. Det är folket som ”gjorde SD till makthavare” när man gav SD 5,7% och de därmed blev vågmästare.

  Skall allt i riksdagen ”läggas ner” nu bara för att SD kan ha en påverkan på omröstningen?

  Urlöjligt. Jag vet att du är liberal men seriöst… väx upp.

 2. Med SD utan inflytande så vinner alliansen omröstningen om talman. Annars vinner endera blocket med SD som tungan på vågen.

 3. Sluta gnäll på S nästa gång blir det högerblockets tur att leka med SD.

  Håller med ovan talare med ang. att lägga ner rösterna. Hur odemokratiskt skulle inte det bli!?

  Vem vinner på det? Vissfan det tänkte jag inte på högern! Men knappast demokratiskt….

 4. ” Sedan 1982 har talmannen utsetts från det största partiet I DET STÖRSTA BLOCKET, källa: Riksdagen ” Nu vill Mona markera att S,MP, V och SD är det största blocket, hoppas att Arvikabo glömmer inte detta ställningstagande när ny omröstning börjar om Arvika rösterna. Rödgröna har fått det fjärde partiet in i deras läger, tack Mona för upplysningen.

 5. Nu är det ju så att Mona Sahlin uttryckligen sagt att socialdemokraterna aldrig kan tänka sig att ens riskera att bygga majoriteter på Sverigedemokratiskt stöd.

  Det gäller tydligen inte längre. Om Sverigedemokraterna upphörde att existera och/eller lägger ner sina röster, vinner Alliansen. Det är inte vi som behöver SDs stöd.

Kommentarer inaktiverade.