Konsten att gå i opposition mot sig själv

Efter mycket, mycket tjat från Alliansens håll ger nu sossarna med sig och inför LOV i ordinära boenden, dvs att Örnsköldsviks äldre kommer kunna välja utförare i hemtjänsten. Tro inget annat än att detta sker under stora våndor.

Talare efter talare från sossarna travar upp i talarstolen med utfall mot valfrihet:

Jag är inte helt förtjust i att tvingas välja elbolag och telebolag heller.

Jag tror inte på att förbättra kvalité genom konkurrens.

Ändå kommer man alltså rösta för det. Denna spontana partipiska som många socialdemokrater går runt och bär på är imponerande.

Nu pratar man om ”utvärderingar” och kontrollstationer om några år. Jo tjena. Ingen kommer mäkta med att rulla tillbaka valfriheten. Denna utveckling går enbart åt ett håll. Öppnar man upp för denna möjlighet för folk, går det enbart att fortsätta erbjuda möjligheten på fler och fler områden.

Låt mig bjuda på ett tips till valfrihetsbelackarna: Inrätta en egen enhet inom socialdemokratin, förslagsvis kallad NEJ, Nämnden för Eliminering av Jaget. Denna task force skulle kunna presentera listor på rekommenderade banker, elbolag, telebolag, tandläkare och liknande. Förslagsvis tar man den dyraste och/eller mest statliga enhet man kan hitta, så att alla känner sig hemma.

Faller detta förslag väl ut, tycker jag att man bygger på med frivillig extrabeskattning för alla som lider av jobbskatteavdraget. Pengarna skulle kunna användas till studieresor till Kuba och/eller Örnsköldsviks Arbetarkommun för landets SSU:are och Unga Örnar.

Under blossande röd retorik klubbar socialdemokraternas egna majoritet igenom ett liberalt förslag, härstammande från en omvald Alliansregering, som innebär mer makt till medborgarna. Fantastiskt.

Annonser

One thought on “Konsten att gå i opposition mot sig själv

Kommentarer inaktiverade.