Om visioner har Centerpartiet gott

Idag publicerades min debattartikel angående Centerpartiets påstådda brist på idéer. Allehanda Medias snälla redigerare satte en rubrik som känns mycket, mycket ödmjuk och bra (inte): ”Ingen slår mig och Centern när det gäller framtidsfrågor”. I skrivande stund ej online.

Artikeln som jag skickade in den nedan:

Jodå, om visioner har Centerpartiet gott

”Centerpartiet har inga idéer”. ”Centerpartiet har svikit landsbygden”. ”Maud har svikit SAAB”. ”Centerpartiet behövs inte”.

Känns det igen? Det har under den senaste mandatperioden pågått en massiv kampanj i syfte att svartmåla Centerpartiet och Maud Olofsson, inte minst i Norrland. Även om detta främst är regisserat från vänsterpartierna, hakar ibland även andra på tåget. I onsdags kom den förre distriktsordföranden i Centerpartiets Ungdomsförbund, Stefan Lundkvist, ut ur garderoben och hoppade av partiet. Han anförde ungefär samma skäl som tidigare hörts i den vänsterstyrda kampanjen.

Vad tyder då detta på? Stämmer det att Centerrörelsen är i upplösning och att idéarbetet gått i stå? Svaret är faktiskt så enkelt som: Nej, det stämmer inte.

Centerpartiet har en vision för Norrland. Vi tror på Norrland som Sveriges och Europas unga, företagsamma region. Ett Norrland som lägger befolkningsminskning och dåligt självförtroende bakom sig. Därför lägger vi förslag om att underlätta för företagande och för att ge norrlänningarna mer makt över sina liv. Därför tar vi fajten för den norrländska infrastrukturen.

I energiomställningen, från fossilt till förnybart, spelar de gröna näringarna i Norrland en omistlig roll för Sverige och Europa. Därför är gamla centerpartistiska paradfrågor som att ge goda förutsättningar till ett gott liv på Norrlands landbygd mer aktuella än någonsin. Det är här rikedomar och arbetstillfällen kommer att skapas i framtiden.

Centerpartiet har en vision för Sverige. Vi ser samma problem som alla andra, som ungdomsarbetslöshet och krångliga regler för företagare. Till skillnad från alla andra vill vi faktiskt förändra saker på riktigt, för att göra något år problemen. Vi säger därför ja till att förändra stelbenta regler på arbetsmarknaden, och ja till att förenkla för landets småföretagare. Jag tycker inte att detta arbete gått snabbt nog, men jag vet också att det knappast är Centerpartiets fel.

Det är i Centerpartiet man på allvar utmanar de invanda tankemönstren. Det är hos oss man diskuterar i grunden förändrade skattesystem och helt nya sätt att säkra framtidens välfärd. Det är vi som inte bara försöker överta makten i Norrland. Vi har idéer för hur vi faktiskt ska förändra något, på riktigt.

Man ska dock ta varje chans man får till självkritik. Kanske har Centerpartiets belackare fått stå oemotsagda lite väl ofta? Kanske måste vi bli bättre på att berätta när vi genomför saker som den största satsningen någonsin på enskilda vägar, eller faktiskt ta åt oss äran för Centerpartistiska succéer som miljöbilspremien eller RUT-avdraget. Kanske måste vi tjata ännu mer om våra visioner för Norrlands framtid.

Du som inte tror mig, testa oss gärna i valrörelsen. Jag utmanar härmed samtliga kandidater från samtliga partier. Jag tror inte att någon slår mig och Centerpartiet när det gäller att tala om Norrlands och Sveriges framtidsfrågor. Jag tror att det är vi som bäst kommer att måla upp en vision om vart vi ska, och fylla den visionen med skarpa förslag om hur vi tar oss dit. Hittar du något parti som gör det bättre än Centerpartiet, uppmanar jag dig att ge det partiet din röst.

Emil Källström

Riksdagskandidat för Centerpartiet i Västernorrland

http://www.kryssaemil.se

Annonser

2 thoughts on “Om visioner har Centerpartiet gott

Kommentarer inaktiverade.