Fullmäktigedag

Idag är det ännu ett sammanträde med Örnsköldsviks kommunfullmäktige. Man blir ju nästan mörkrädd när man tänker på hur många timmar som spenderats i dessa lokaler. Ändå fortsätter man. Det är ungefär som vedklyvning, man blir aldrig klar.

Idag ser jag fram emot ett relativt kort möte, även om man aldrig så noga kan veta hur ett möte ska gestalta sig. På agendan finns två punkter vi minoritetsåterremitterat vid tidigare sammanträden, bland dem nedläggningarna av Gottneskolan och Arnässkolan, samt satsningen på tillfälliga  jobb för unga (även benämnda julklappsjobben). Där är min bedömning att diskussionen redan avklarats, och att dagens hantering kommer gå ganska fort.

Det är dock en hel del ärenden på listan, bland andra en interpellationsdebatt om Sekab. Viss risk finns alltså för ett mått utdragenhet.

Annonser