Japp, det är (s)ystemet det är fel på

Civilkurage kallas det, vad Margit Sunesson visar upp i dagens ÖA. Under åtta månaders hemtjänst har hon fått besök av 64 olika personer från hemtjänsten. Lycka till att lära dig namnen på dem..

Och glöm nu inte att skriva att flickorna som kommer hit gör ett jättebra jobb. Det är systemet det måste vara fel på.

Spot on, Margit.

Huvudproblemet i hemtjänsten, liksom så många andra delar av den välfärd som erbjuds i Örnsköldsvik och stora delar av Norrland, är bristen på valfrihet. De problem som hemtjänstchefen framhåller, personalomsättning och nya rutiner, är sekundära. Bara en monopolist skulle låta sådant gå ut över ”kunderna”, omsorgstagarna.

Det är inget annat än tragiskt att det enda Margit kan göra åt sin situation, är att slå larm på nyhetsplats i tidningen. Hon måste ju ha hemtjänst, och kommunens dito är det enda alternativet. På en fungerande marknad hade hon utövat sin konsumentmakt till en aktör som planerade bättre och/eller var bättre på att behålla sin personal.

Detta är vad som händer när man sätter systemen före individen. Detta är något av en socialdemokratisk paradgren, och är ett skäl så gott som något att rösta bort dem i september.

Annonser

2 thoughts on “Japp, det är (s)ystemet det är fel på

  1. Ja detta enda argument räcker gott och väl för att jag aldrig mer ska vilja rösta på Socialdemokraterna!!!

Kommentarer inaktiverade.