Man blir glad

I min text ”Norrlands framtid och utveckling” går det att läsa följande:

Gör Norrland sverigebäst på integration. I Norrland behöver vi bli fler. Vi behöver fler unga, duktiga, handlingskraftiga människor som vill och vågar satsa. Detta är händelsevis en bra beskrivning på en genomsnittlig invandrare till Sverige. Möjliggör för invandrare att bosätta sig i mindre orter och byar genom att erbjuda svenska för invandrare, utbildning, praktik och stöd för företagande på fler ställen än i centralorterna.

Självklart blir man glad när detta stegvis blir verklighet (läs här, och här). Möjlighet för invandrare att bosätta sig i Mellansel, Husum och Bjästa, utan att behöva kuska in till stan varje dag för att läsa SFI. Det är helt enkelt klockrent.

Det är en speciell känsla, när ens teorier och åsikter visar sig stämma. =)

Annonser