Majoriteten framhärdar sin i dålighet

2009 avslutades med att vi i Alliansen på kommunfullmäktiges decembermöte genom en minoritetsåterremiss skickade tillbaka sossarnas förslag om temporära ungdomsjobb för omarbetning.

Inför det mötet skrev jag en debattartikel, som går att läsa här.

Återremissen krävde svar på följande frågor:

  • Hur säkras långsiktigheten i en satsning mot ungdomsarbetslösheten?
  • Vilka andra aktörer kan involveras i en sådan satsning?
  • Hur kan kommunen ta ett samlat grepp om arbetet mot ungdomsarbetslösheten, kopplat mot Alliansens förslag om lärlingsplatser samt om att prioritera att anställa yngre, till följd av de sänkta arbetsgivaravgifterna?

Nu har svaret kommit, inför dagens möte med kommunstyrelsens arbetsutskott. Tro’t eller ej, men kommunpamparna prioriterade ostörd julledighet före genomarbetade förslag till beslut. Svaren uteblir och förslaget läggs fram igen, i oförändrat skick.

Men tro inte att de gör det så enkelt för sig, att de bara helt sonika struntar i att svara. Nejdå. Personalspecialist Gösta Lindström och Personaldirektör Bengt Westin har författat ett ”svar” på knappt fyra A4 där man pratar om andra, i sammanhanget irrelevanta, saker. Att de orkar.

Det vore ju liksom ärligare att bara säga ”vi skiter i dina synpunkter och kör på precis som vi tänkt”. Effektivare, och billigare för skattebetalarna.

Kristina Karlström som representerade Centerpartiet idag yrkade avslag på sossarnas förslag. Det gjorde hon rätt i.

Annonser