God Jul!

Att döma av de senaste dagarnas aktivitet på denna blogg är det lika bra att göra processen kort och stänga ner för helgerna. Återkommer i januari, eller i händelse av händelser värda att kommentera.

– – –

Jag kan inte låta bli att förundras över de skyltar som alla Örnsköldsviks rondeller begåvats med. De lämnar så många frågor obesvarade. Har de verkligen så lite att göra på tekniska kontoret? Varför har man döpt rondellen i Alfredshem till Hörnett-rondellen? Varför är skyltarna av allt att döma utformade för att klara en direktträff från kärnvapenstridsspetsar?

– – –

God Jul och Gott Nytt År!

Annonser

3 thoughts on “God Jul!

  1. Vi som kan våra byar och vår hembygd vet att det aldrig funnits nån by som heter Alfredshem.
    Namnet kommer av att en av de forna hemmansägaren och tillika sågverksägare Carl Alfred Fahlgrens hemman tillhörde Hörnetts by och i samband med sågbygget tillkom en storstilad herrgård. Denne Carl Alfred Fahlgren hade ett enda barn, sonen Alfred, som då var 14 år och något förståndshandikappad och därför troligen än mer älskad av sina föräldrar. Det var därför mycket troligt att det var sonen som fick ge namnet åt herrgården, Alfredshem-
    Detta bör krossa myten om byn Alfredshem.
    Den har aldrig funnits och Fabriken som står där än idag har ALLTID hetat Domsjö Fabrik.
    Rätt ska fan ta mig vara rätt om än i socialistisk tappning!!!

Kommentarer inaktiverade.