Kommunfullmäktige på högvarv…

Jag tycker nog lite synd om föräldrarna som sitter på åhörarplats och ser sin skola läggas ner (visserligen kommer beslutet nu att återremitteras, men ändå…).

Vi har ju en förmåga att flyta iväg i osakligheter och osmakligheter så det står härliga till. Som engagerad förälder hade jag närapå känt mig kränkt av att vissa element i fullmäktige tar så pass lättsinnigt på deras barns framtid, att man lägger sin talartid på att bråka om detaljer eller ägna sig åt metadebatter. Jag ska inte peka ut enskilda, men vissa här i salen är väldigt duktiga på att prata länge om oviktigheter.

– – –

För övrigt bjuder jag på dagens fniss:

Vi i socialdemokraterna sätter alltid människan i centrum.

Agneta Eliasson (s) är skojfrisk i talarstolen. I denna församling är det bara vänstern som spöar sossarna när det gäller att prioritera systemen före individen.

Annonser

5 thoughts on “Kommunfullmäktige på högvarv…

 1. Jag kan bara instämma i ditt inlägg!
  Vill oxå säga att jag beundrar Dej för ditt politiska engagemang……..hejja på =)

  Kram //Mia (förälder i Arnässkolan)

 2. Tack Mia. Ni är grymma. Jag beklagar att ni måste fajtas mot våra betongsossar, men det är inte mycket jag kan göra innan september 2010 =)

  Simma lugnt.

 3. Alltså ni kommer ju få jobba häcken av er sen Saab-grejen konstaterades. Vore det inte på sin plats att du kanske skriver ett bemötande inlägg om det?

 4. Sara: Angående SAAB-grejen kan jag bara konstatera att det såklart är tragiskt för de många SAAB-anställda och deras familjer som drabbas. Det förändrar dock inte det faktum att företag som inte kan drivas med vinst inte kan existera i längden.

  Ingen i världen har på ett trovärdigt sätt kunna visa upp en plan för att ta SAAB vidare (även om Spyker i skrivande stund verkar göra ett nytt försök).

  I ett framgångsrikt samhälle försvinner jobb, men nya kommer till. Så kommer det också att vara den här gången.

 5. Om regeringen skulle pytsat in skattepengar i ett SAAB som visade röda siffror, vad är då skillnaden mellan det och att de får betala ut soc och a-kassa till de som nu tappar jobben? Nej, lägg ner SAAB. Jag älskar märket men företag som inte går runt kan inte existera.

Kommentarer inaktiverade.