Engagemang mot skolnedläggningar

Idag när jag gled ner mot stan för att inmundiga lunch hejdades jag av ett gäng engagerade föräldrar som protesterar mot Arnässkolans nedläggning.

Ödmjuk som jag är vill jag citera mig själv, från ett inlägg tidigare i år:

En skola är som ingen annan institution en symbol för framtiden. Inte mindre kraftfull blir den det, på en mindre ort. Att förvägra Gottne och Arnäs dessa symboler, är att förvägra dem en del av dessa orters utvecklingspotential.

Än mer idiotiskt blir det, när majoriteten aktivt väljer att inte göra fullt rimliga effektiviseringar i stan, och istället bommar igen på landsbygden. En gemensam gymnasiecampus uppe vid Parkskolan skulle spara kulor, inte minst genom att frigöra attraktiva lokaler i centrum som kan säljas eller hyras ut (detta var jag inne på runt påsk, i ett läsvärt inlägg som även hänvisar till Jesus i argumentationen, klicka här).

Detta är också linjen jag kommer att driva i debatten idag.

När Dan Olsson var ute och träffade företagare på landsbygden var budskapet han fick sig till livs tydligt: Det enskilt viktigaste kommunen kan göra för företagandet på en bygd är att inte lägga ner skolan. Skolnedläggningar är ett otyg, som drar med sig allt annat också.

Vänstermajoriteten lyssnar dock inte på det örat, och måste bort i nästa val.

Annonser

3 thoughts on “Engagemang mot skolnedläggningar

  1. Utan att argumentera mot dig nämvärt, vad föreslår du för att spara pengar? Alla nolas elever får inte plats på park, att bygga ut parkskolan tar tid och mycket pengar, så vad ska man göra, om inte lägga ner skolor?

    Sen har jag för mig att Gottne blev lovade att starta upp sin friskola, eftersom de tyckte sig kunna driva den billigare. Blev det itne så?

  2. För det första innebär skolnedläggningarna i fråga sannolikt inte så värst stora besparingar. En stor del av kostnaderna finns kvar, fast under annan regim.

    Det är också lätt att säga att en effektivisering av gymnasieskolan inte ger vinster på några år, men det har också dragits i långbänk av vänstermajoriteten och hade kunnat varit på rulle nu.

    I övrigt kan jag konstatera att vi får 17 miljoner extra, utöver den planerade skattehöjning som nu inte blir av, av Anders Borg för 2010, så lite skoldrift klarar vi inom ramen för detta.

  3. Jag förstår på ett ungefär vad du menar. På grund av flytten hänger jag inte riktigt med i debatten där uppe. ^^

Kommentarer inaktiverade.