Tack, Bertil

I lördags talade jag med Ulrik Ulander som sitter i Kultur- och fritidsnämnden för Centerpartiet. Vi talade om den saknad Alliansgruppen kände efter att Bertil Jonsson, fp, inte längre kunde delta i mötena, på grund av sin sjukdom. Ulrik sade att det var illa. I söndags ringde jag därför Bertil för att berätta att jag tänkte på honom, och för att snacka lite politik.

Idag under förmiddagen gick Bertil bort.

Bertil var en klippa. I Alliansgruppen var vi efter valet 2006 många yngre, många nya. Tack vare Bertils erfarenhet och klokhet gick det ändå bra. Om jag måste nämna någon utanför Centerpartiet som betytt mycket för mig i mina politiska engagemang, hamnar Bertil högt på listan.

Jag kommer aldrig glömma våra många gruppmöten, båtresan i Örnsköldsviks skärgård eller när jag och Bertil snackade oss igenom en lång bussresa i Studieförbundet Vuxenskolans regi.

Tack.

Annonser

One thought on “Tack, Bertil

  1. Fint skrivet Emil! Jag håller med dig helt och hållet – Bertil va en klippa.
    Vi fick beskedet idag på förmiddan när vi hade nämnd.
    Kram på dig!

Kommentarer inaktiverade.