Reflektioner från en kick-off och inför ett val

En händelserik helg närmar sig sitt slut. Jag har blivit både skrattad åt och kallats ”you sexy” i P4 Morgon, sett Sveriges bästa hockeylag ha en dålig dag mot Linköping och tagit en rejäl skogspromenad.

Men framför allt har jag varit på kick-off med Centerpartiet på Gålsjö Bruk. Vi var nära 30 gröna liberaler som träffades och hade trevligt, spånade inför valet och åt god mat. Stämningen var på topp, det lovar gott inför valrörelsen.

Medverkade gjorde, förutom alla duktiga centerpartister, Allehanda Medias Anders Rönmark som talade om betydelsen av sociala medier och hur dessa kan användas. En annan gäst var Maria Kristoffersson, kommunalråd i Vilhelmina. En inspirerande ledare som Norrland behöver fler av.

Norrlands och Örnsköldsviks centerpartister har ett viktigt uppdrag 2010. Vi måste helt enkelt ta debatten om Norrlands framtidsfrågor. Vi måste visa att det finns ett alternativ till dagens trötta, oinspirerande ledarskap.

För att orka med det jobbet krävs en hel del. Men en mycket bra start är att vara ett lag, ett gäng människor i alla åldrar som har kul tillsammans. I valet 2006 sade man här och där i Centerpartiet: ”de som har roligast vinner”. Roligast hade då Alliansen, och Centerpartiet som blev tredje största parti. Med tanke på detta var denna helg en bra start inför vad som komma skall. För kul hade vi.

Nu fortsätter arbetet med att formera Centerpartiets manifest inför valet. Hur vi ska kommunicera vår vision av ett framtida Örnsköldsvik, grönare, mer företagsamt och landsbygdsvänligt. Detta, tillsammans med motsvarande process i Alliansen, kommer att lägga grunden till en rolig valvaka. För de som vinner brukar ju också ha roligast.

Annonser