Härnösandssossarna fäller Region Norra Sverige

Att som parti som aspirerar på att styra en kommun, under en fikarast byta fot i en av Norrlands stora framtidsfrågor, i strid med sitt eget beslut på ett tidigare medlemsmöte, det är inte okej. Det visar på ett bristande självförtroende, och en oerhört vinande partipiska (Ändrade sig samtliga sossar under samma fikapaus? Vad hade man lagt i kaffet?)

Det Sig-Britt Ahl (s) sade i talarstolen igår var att man visst ville ha en fyralänslösning, men att man nu inte vill driva frågan. Istället ska vi utreda saken vidare.

Man lägger sig alltså helt platt för de som inte inser fördelarna med en stark norrländsk region. Plötsligt är Västernorrland i högre grad än någonsin ett delat län. I norr tre kommuner som inser fördelarna med en stark norrländsk region. I söder kommuner som av olika anledningar inte vill eller vågar ta steget. Det är mycket svårt att se hur vi kan nå en gemensam linje i denna fråga. Följden blir i värsta fall ett län som splittras mellan två regioner eller, också det illa, att ingenting händer.

Jag blir så less när man tycker att vi ska utreda denna fråga vidare. Vi har utrett detta i 40 år!

Jag blir mer och mer pessimistisk angående möjligheten att vi i Norrland i närtid tar makten över vår egen utveckling genom en stark norrländsk region. Det är synd för Norrland, och det är synd för norrlänningarna. Men inte oväntat, med tanke på det norrländska ledarskapets brist på visioner, handlingskraftighet och självförtroende.

Annonser

5 thoughts on “Härnösandssossarna fäller Region Norra Sverige

  1. Det som detta handlade om var ett remissvar, och svaret från Härnösands kommun kommer knappeligen att falla inom ramen för hanteringen av alla remissvar. Tack vare sossarna i Härnösand så kan vi nog anta att synpunkterna från Härnösand inte kommer att tas med i beräkningen.

  2. Erik: Nej, men framför allt visar man svaghet och velighet gentemot element i Norrland som helst vill slippa allt vad regionplaner heter. Dessa får nu vatten på sin kvarn.

  3. Visst är det så. Märkligt nog s kan sossarna i olika städer enas, och nu kan man bara enas lokalt i en kommun under förutsättning att det viner en partipiska på kafferasten. Helt otroligt.

  4. Du formulerar mittiprick vad vi känner, suck och puh, Men du Emil, jag Krösamaja och några till ska ju bryta ny mark framöver och staka ut riktningen för ett nytt, starkt Norrland på egna ben med egen kraft, kryddat med företagsamhet, integritet och integration.
    Konkurrensen verkar ju närmast obefintlig för denna kampanj för framtidstro. Vem trodde att Berlinmuren kunde falla innan den gjorde det?

  5. Timrå då? Har de också ändrat sig, eller vad? Jag tycker vi kör en ”klippa och klistra-lösning” med en bit av landet här och en annan bit där. Så som Sverige såg ut under Karlarna den X Gustav och XI innan Kalle dussin kom och sabbade alltihop. Det var grejer det!

Kommentarer inaktiverade.