Grattis Anundsjö, grattis Nea-Marie

För drygt ett år sedan skrev jag om Centerpartiet i Örnsköldsviks Nea-Marie Österlund och hennes och andras arbete för att fixa trygghetsboenden i gamla Sörgården i Bredbyn.

Nu har Neas hårda arbete burit frukt. Det blir lägenheter istället för rivning i Bredbyn! Ett utmärkt exempel på det entreprenörskap och den kan-självinställning som kommer att rädda Norrland.

Jag brukar ju vara snabb med att klanka på våra styrande när det gjort något dumt. Idag är det läge att göra det motsatta.

Av vad jag hört så verkar det som Christina Karlsson, ordförande i omsorgsnämnden, varit bra och konstruktiv i den här processen. Grymt jobbat!

Annonser

3 thoughts on “Grattis Anundsjö, grattis Nea-Marie

  1. Åfan. Jag hörde om ombyggnadsidéer förut, så jag tar för givet att det är de idéerna man beslutat om. Väldigt bra, men problemet jag kan se är att toaletterna fortfarande inte är tillräckligt stora, även om man bygger ihop två stycken. (Jag har jobbat där, och man får inte plats med en vårdare, en vårdnadstagare och rullator på toaletten samtidigt, så det är ruskigt litet)

  2. Detta handlar inte om ett vårdhem, med vårdare och grejer. Det vi snackar om är vanliga hyresrätter, med lite mer gemensamhetsutrymmen osv.

  3. Men det är väl ändå lägenheter gjorda för pensionärer? Det var det Olsson pratade om förut i alla fall. Bor man i en sådan lägenhet har man ju ofta hemtjänst.

    Om det är seniorlägenheter det är tal om (65+ brukar man nog kalla dem för), så måste man ju få plats med hemtjänst och rullator och i vissa fall rullstol. Där hoppas jag att de nya ägarna tar sitt ansvar och renoverar ordentligt så att det blir rymligt och trevligt. 🙂

Kommentarer inaktiverade.