Man gör avtryck

Som politiskt engagerad i oppositionen är det inte lätt att faktiskt påverka i praktiken. Allt i politiken sker ju på majoritetens villkor.

När jag blev invald i kommunfullmäktige 2006 sa jag i någon intervju att mitt mål var att komma med så pass bra förslag att de skulle gå igenom i alla fall, trots majoritetsförhållandena. Det har väl gått sådär, men på några punkter har jag faktiskt kunnat påverka.

Bland mina motioner och inspel som blivit praktisk politik märks bland annat att vi ska ”underlätta för att bygga mer i trä”, samt att jag lyckades driva igenom tuffa klimatmål i kommunens miljöplan.

Nu kan ännu ett fenomen läggas till samlingen. På måndagens fullmäktigemöte är det premiär för allmänhetens frågestund. Vem som helst kan ställa makthavarna till svars för i princip vad som helst (risken är ju dock stor att man får svaret ”den frågan är jag inte förberedd på”).

Jag hyser inga illusioner att det ska flockas frågesugna redan första mötet, men med lite uthållighet så tror jag att detta kan bli ett uppskattat inslag i fullmäktigemötena.

Här skriver Örnsköldsviks kommun om detta.

Här skriver jag mer om måndagens möte.

Annonser

One thought on “Man gör avtryck

  1. De sista 5 inläggen lät bra och positiva, men just det här är ju en extra positiv grej. Feedback! Det gör ju en enorm skillnad att känna att det är enkelt att få göra sin röst hörd ändå! Låter superbra!

Kommentarer inaktiverade.