Härnösand – först in i framtiden!

Ovanstående, lite slitna klyscha passar idag bättre än någonsin.

För ingen kan ta ifrån Härnösandarna att de är etta i länet när det gäller att öppna upp och modernisera sin kommunala organisation. Tidigare har de infört utmaningsrätt för företag och föreningar, och nu öppnar de upp för valfrihet i hemtjänsten.

Heder åt residensstaden, som trots ett kärvt ekonomiskt läge och andra svårigheter fortsätter i sin strävan att modernisera och avsossefiera Härnösands kommunala organisation.

Det vore tråkigt om de ekonomiskt relativt sett mindre, men medialt sett stora, motgångar som drabbat Alliansen i Härnösand innebär att man tappar makten. Härnösands borgerliga gör ett gott jobb i att styra kommunen, och på sikt kommer stora vinningar i kvalité göras i verksamheten. Tack vare framsynta och modiga beslut.

Annonser

One thought on “Härnösand – först in i framtiden!

  1. Tack för berömmet!
    …och idag (tisdag) så har Svenskt Näringsliv/Tidningen Entreprenör besökt Härnösand får att spegla kommunen som ett bra exempel på att öppna upp offentlig verksamhet för andra utförare. Jag (som ansvarigt kommunalråd) och representanter för välfärdsföretaget RIK Assistans (www.rikassistans.se)blev intervjuade.
    Kul!

Kommentarer inaktiverade.