Kommunfullmäktige, once again

Efter ett allt för långt sommarlov är det nu dags att läsa på inför säsongens första sammanträde med kommunfullmäktige.

Måndagens sammanträde kommer att avhandla en del frågor som redan avhandlats här på bloggen:

  • Vi kommer fatta beslut om att rädda klimatet medelst släckning av lampor genom att stödja projektet Earth Hour (fjantigt, men orka bråka om en sån sak).
  • Vi kommer inte beröva Elvy möjligheten att ibland frångå kommunens policy om alkoholfri representation (bra).
  • Centerpartiets motion om mer rättvisande, marknadsmässiga internhyror läggs formellt (beslut inom ett år?).

Med i handlingarna finns även en gedigen lunta som heter ”God folkhälsa – en förutsättning för hållbar utveckling”. Örnsköldsviks kommuns nya folkhälsopolitiska program består av inte mindre än 44 sidor tjänstemannaprosa och tar upp allt mellan trygga föräldrar till sexuell hälsa.

Under min tid i politiken har jag utvecklat en smärre allergi mot dylika dokument. Planer kommer, planer går, men ingenting förändras.

Samtidigt som kommunen drar ner på föreningsbidragen lägger man en massa pengar på att betala folk att krysta fram meningar som ”ideella sektorn spelar en stor roll för folkhälsan, inte minst ur empowerment och delaktighetsperspektiv” (sic).

Vi kan inte hålla på så här.

Annonser

3 thoughts on “Kommunfullmäktige, once again

  1. Eftersom jag nu har varit med och ta fram det hälsopolitiska programmet….
    …så kan jag meddela att vi jobbade hårt med att ersätta det förfärliga ordet empowerment, men att expertisen bland tjänstemännen vägrade gå med på att det fanns något hanterligt ord eller uttryck på svenska duger att beskriva EXAKT vad som menas. Söker man i google på empowement definition så får man 2,7 miljoner träffar! Du kan ju alltid pröva att få igenom ”egenmakt” i fullmäktige.

    För övrigt var ideell sektor helt förbisedd i den första tjänstemannaprodukten. Det är ju KOMMUNEN som ska fixa folkhälsan! Inte…

Kommentarer inaktiverade.