Grejen med LAS

Duktiga MUF-basen Josefin Strömberg är ute i ÖA och kräver krafttag mot ungdomsarbetslösheten.  I kommentarsfälten ifrågasätter man hur genomtänkt MUF-arnas krav är egentligen.

Mycket genomtänkt, om man frågar mig. Lagen om anställningsskydd är helt enkelt en skitlag, med mer eller mindre enbart negativa effekter.

För stora företag spelar LAS ingen roll. Alla med kunskap och/eller pengar att hyra in kunskap vet hur man tar sig runt LAS. Därmed faller de flesta argument som framförs till LAS försvar. Trygghet på arbetsmarknaden ligger i att jobba i ett framgångsrikt företag, och att ha andra framgångsrika företag att byta till.

De flesta är överens om att det är i de små företagen som Sveriges nya jobb ska skapas. Synd att inte insikten om LAS skadlighet för småföretagarna är lika utbredd. För mindre företagare är det allt för hög tröskel för att anställa, eftersom en misslyckad rekrytering får så pass stora konsekvenser. Hur många arbetsplatser missar Sverige på grund av oroliga småföretagare?

Vi har alltså en lag vars främsta effekt är att vara ett stressmoment för Sveriges småföretagare. Att Alliansen inte lyckats riva ut den ur lagboken efter tre år vid makten är inget annat än skam på torra land.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

2 thoughts on “Grejen med LAS

  1. Håller helt med. Vi måste pressa våra partier att göra något åt detta! Efter moderaternas partistämma har de iaf kommit överens om att den gör det svårt för unga att komma in på arbetsmarknaden- vilket är ett steg på vägen. Men som sagt är det synd att §22 fortfarande finns kvar efter 3 år av borgerlig regering.

Kommentarer inaktiverade.