Norrlands framtid: Vem är norrlänning?

I mitt bloggande skriver jag ofta om Norrland, norrlänningar och liknande. En högst berättigad fråga är, vad menar jag då?

Min definition av norrlänningen tar varken religisösa eller etniska hänsyn. Knappt ens geografiska, paradoxalt nog.

Norrlänning är, enligt mig, var och en som i själ, hjärta och handling känner sig som norrlänning, och som verkar för Norrlands framtid och utveckling.

När jag talar om Norrland menar jag främst de fyra nordliga länen, Norrbotten, Västerbotten, Jämtland och Västernorrland. Give some, take some. Vill till exempel boende i Nordanstigs kommun känna sig inkluderade och vara en del av Norrlands framtid och utveckling har de all anledning att göra det. Eventuellt motstånd mot detta kommer inte komma från mig.

Annonser

One thought on “Norrlands framtid: Vem är norrlänning?

  1. Ska leka lite Hitler nu tänkte jag. Har du funderat på att stärka definitionen? Folk som verkligen känner att de tillhör ett folk, brukar ju bli ganska driftiga. Ofta går ifs driftigheten sen över till nått galet mission som sällan är särskilt humant. Men vem säger att det måste vara det? Man skulle ju kunna stärka gruppkänslan bland norrlänningar, utan att ta till krigsresolution på det hela kanske..?

Kommentarer inaktiverade.