Flexiwaggon

Inför centerstämman 2007 i Kalmar hade Centerpartiet i Örnsköldsvik förmöte. Vi satt på församlingsgården i Gideå och talade centerpolitik. En av de gamla rävarna pushade hårt för att jag som ombud skulle verka för positiva skrivningar om lösningar för att sammanfoga vägtransporter och tågtransporter genom kombiterminaler och liknande. Om jag inte minns helt galet var jag också med och fick in skrivningar om detta i stämmans miljöprogram.

Via Håkan Larssons blogg ser jag nu att detta är på god väg att bli verklighet – tack vare det här fantastiska som går under benämningarna entreprenörskap och marknaden. En innovatör vid namn Janne Eriksson har kommit på en klockren lösning som minimerar krånglet som det innebär att köra av och på lastbilarna på tågvagnarna. Kollar man in denna film på youtube så fattar man vilken bra lösning det är.

Sanna mina ord; norrländska innovatörer kommer att rädda världen.

Annonser

One thought on “Flexiwaggon

  1. Hej Emil!
    Jo, Flexiwaggon kan bli något stort. Prototypen i full skala är för övrigt byggd i Örnsköldsvik, av Botnia Produktion AB, tidigare ett Hägglundsföretag. Det verkar emellertid, av dagens LT, som om man inte kan lägga serietillverkningen där. Varför vet jag inte. Enligt tidningen kan tillverkningen i stället hamna i Indien, Estland eller Ryssland.
    Men varför skulle inte Hägglunds kunna tillverka Flexiwaggon – det kan bli en stor produkt och minska behovet av försvarsbeställningar (som tydligen ändå inte kommer…)

    Håkan

Kommentarer inaktiverade.