Centerseger i fullmäktige för Trehörningsjö

Socialdemokraterna har tvingats till en 180-graderssväng i frågan om medborgarförslaget om Trehörningsjöskolan.

Debatten började snart handla om kommunens inställning till landsbygdens engagemang. Halva centergruppen har väl varit uppe och sprungit i talarstolen nu. Erik Nordlander avslöjade att Tekniska kontoret minsann redan börjat avveckla skolan, skruva ner och packa ihop.

Roger Burland, socialdemokratisk ordförande i Tekniska nämnden, tvingades lova att redan imorgon sätta stopp för detta.

Nu kommer ärendet att beredas vidare. Ett nytt medborgarförslag är också på väg från Trehörningsjö. Vi får verkligen hoppas att kommunledningens hantering framöver är bättre och mer flexibel gentemot Trehörningsjöborna.

Ska vi se till Socialdemokraternas track record på landsbygdsfrågorna är risken dock stor att det inte blir nåt med den saken.

Annonser