Defaitism à la Sollefteå

Socialdemokraternas brist på idéer, initiativ och ledarskap är ett hot mot Norrland. Detta är i och för sig inga nyheter, men sällan får man så handfasta exempel på ovanstående som P4 Västernorrlands lyssnare fick idag (här är klippet, ca 16.50 in i klippet.

Bromsbandsfabrikören TMD Friction lägger ner sin anläggning i Långsele utanför Sollefteå och 57 personer förlorar jobbet. Jerry Persson är vice ordförande i kommunstyrelsen i Sollefteå. Man skulle ju kunna tycka att han som politisk ledare och en av kommunens mäktigaste skulle ta tillfället i akt att staka ut kursen framåt, inse att jobb hela tiden försvinner, och att ett framgångsrikt samhälle måste klara av att skapa nya. Han kanske till och med har lite idéer på hur nya jobb ska stimuleras fram?

Icke sa Nicke. Jerry Eriksson har två saker att komma med: Regeringen är dum, och kommunen kan inte göra något annat än att hoppas att några vindkraftsbolag ska komma och ”ställa en viss andel till förfogande”. Med den inställningen kan man ju undra varför vi inte lägger ner hela Norrland på en gång. Här verkar ju inte finnas någon egen kraft, några egna idéer eller något egenvärde.

Norrland kommer aldrig att nå sin fulla potential så länge Jerry Persson och hans likar vinna majoriteter i våra folkvalda församlingar. Denna värsta form av sosserier är en våt filt över vår del av Sverige, som helt enkelt måste bort.

Annonser

2 thoughts on “Defaitism à la Sollefteå

  1. Intressant Emil, att Du som gärna verkar se att politikerna bestämmer utan att tjänstemän som sakkunniga lägger sig i debatterna, också är självutnämnd expert på hur man skapar jobb. Låt höra dina idéer om ersättningsjobb för de 57 anställda som jobbat på fabriken i snitt 30 år enligt Allehanda.se.

    Jerry PERSSON (se http://www.solleftea.se, inte Eriksson som du verkar bland in) sitter säkerligen inte på någon guldgruva.

  2. Bloggarens väsen är väl att vara självutnämnd expert på allt?

    Jerry Persson skulle kunna göra hela Västraområdet till en nystartszon för entreprenörskap och företagande med riktade utbildningar och skattelättnader, initiera utbytesprogram med Kina och Indien för områdets turistföretagare, underlätta för framväxten av vindkraft som ägs av bygden själv, lägga ut mer av sin kommuns verksamheter på entreprenad eller varför inte underlätta för att fler i Sollefteå och närliggande kommuner börjar bygga i trä, som ju kommer Norrland till del.

    Allt ovanstående är exempel på saker som avgjort är bättre än att lägga energin på att hoppas att någon annan kommer och fixar jobben, eller att tycka att regeringen är dum.

    Det tog mig fem minuter att komma på dessa förslag, med Sollefteå kommuns kader av heltidspolitiker och tjänstemän bör de komma på något som är minst dubbelt så bra.

Kommentarer inaktiverade.