Centerstämman – dagen efter

Hade tänkt skriva detta inlägg igår, men när jag kom hem efter fyra dagars centerstämma slocknade jag på sängen, för att vakna 15 timmar senare. Life of a student.

Dags så att kommentera helgens centerstämma. Jag har idag fått lite kommentarer från bloggläsare som tyckt att jag verkat lite bitter och less i tonen på inläggen från stämman. Detta beror mest på att jag bitvis varit just det.

För knappast alla beslut som togs var till belåtenhet. Vi vågade inte helt skrota LAS. Vi vill numera införa en obligatorisk arbetslivsförsäkring. Vi är för statliga pekpinnar i AP-fonderna och vill bygga upp ännu mera statliga kapitalsamlingar i form av regionala riskkapitalfonder. Svenska spels spelmonopol ska visserligen bort, men enligt vårt stämmobeslut till förmån för någon halvtaskig, halvsossig halvmesyr.

Men framför allt tog stämman inte chansen att ge partiledningen på käften om FRA. Detta beror till stor del på att det inte blev någon riktig debatt i frågan.

Om FRA-frågan markerade stämmans lågvattenmärke och även lågvattenmärket i mitt stämmohumör, var comebacken desto rejälare. Det jag tar med mig från stämman är följande:

  • Många av besluten var i alla fall relativt modiga och framåtsyftande. Centerpartiet är ju faktiskt det enda partiet som vågar över huvud taget peta i LAS, ungdomsarbetslöshetens bästa vän.
  • FRA-frågan är långtifrån över. Centeruppropet tar nytag och blir ett nationellt integritetsnätverk. Min gissning är att centerstämman kommer att vara beredd att ändra sig i FRA-frågan ungefär samtidigt som vi kan få majoritet för att skrota LAS helt och hållet. Kanske om två år.
  • Vi har i partiet en duktig, liberalt stringent och faktiskt ganska stor minoritet. Dessa är för många för att nämna enskilda, men de har framtiden för sig. Det är här tillväxten sker.
  • Det är jävligt kul att vara Centerpartist. Ibland i alla fall.

Jag vill tacka Örnsköldsvikscentern för att ni valde att skicka mig på ännu en partistämma. Det är ett förtroende som jag försökt förvalta så väl jag har kunnat.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

One thought on “Centerstämman – dagen efter

Kommentarer inaktiverade.