LAS

Dagens absolut längsta och hetaste diskussion i min stämmokommitté om jobb och företagande handlade såklart om LAS.

I sak var vi ganska överens. Centerpartister tycker inte om regler som försvårar och obstruerar på arbetsmarknaden. Som håller ungdomar, invandrare och kvinnor ute och skyddar de som är inne.

Stridslinjen gick mellan de som körde på partistyrelsens linje med ett ”minilas” – enligt Magnus Andersson ett lämpligt namn på ett husdjur – och vi som ville köra hårt och helt sonika riva ur LAS ur lagboken.

Ur min helt subjektiva synvinkel vann LAS-skrotarna debatten men förlorade voteringen. En van situation från Örnsköldsviks kommunfullmäktige.

Ett argument som framfördes var att det fanns ett värde i att inte gå så hårt fram, och anamma vänsterns språkbruk i och med begreppet ”minilas”.  Jag hävdar att det är precis tvärtom. Jag tror att många som tror på företagande inser det skadliga i LAS. De vet också vilken tuff symbol LAS blivit, ett veritabelt rött skynke.

Dessa skulle uppskatta ett Centerparti som vågar ta fajten. Maud sa det bäst i sitt inledningsanförande: Ingen hyllar en fegis. Imorgon ska vi försöka skrota den där lagen.

Annonser
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

One thought on “LAS

Kommentarer inaktiverade.