Big news

Ojojoj. Än är inte undrens tid förbi.

För två år sedan skrev jag en motion om att underlätta för miljövänligt byggande i Örnsköldsvik. Hanläggningstiden har minst sagt dragit ut på tiden. I mitten av mars skrev jag ett mycket, mycket bittert inlägg om att det gick sakta och att det inte verkade bli nåt av motionen. Det var rentav så bittert att det gav eko i mediehuset på Centralesplanaden, vilket resulterade i en artikel. Jag skrev:

Då tänker man ju; “Ojoj, efter två års funderande måste de ha kommit på något riktigt bra?” Njäääeee..

Plan- och miljösossarnas förslag till beslut här är att någon annan borde utreda frågan, i detta fallet Tillväxtavdelningen. Men att det borde ske skyndsamt, eller att det är en bra idé att underlätta för miljövänligt byggande, det vill de inte gå med på.

Det finns svart på vitt. För det är innebörden av vad Alliansens ledamöter i nämnden, genom kristdemokraternas Per Sundin, föreslog, ett förslag som vänstermajoriteten röstade ner. Jag kan bara anta att de hellre ser en långsam utredning som till slut kommer fram till att vi inte ska uppmuntra miljövänligt byggande. Frågan är då varför de inte bara yrkar avslag på hela rasket. Både snabbare och billigare.

Det kunde man ju ana, att man skulle få äta upp de sarkasmerna. För idag, när dagordningen till nästa kommunstyrelsemöte dimper ner i brevlådan, visar det sig att ingen mindre än Elvy Söderström yrkat bifall till min motion. Och kör därmed, av allt att döma, över partikamraterna i Plan- och miljönämnden.

Det här känns bra, motionen är lika angelägen nu som när den skrevs. Örnsköldsvik kan och bör bli bättre på miljövänligt byggade, och kommunala incitament kan vara en del av vägen dit.

Annonser