Leif Lindholm Uppviglaren

Man tappar hakan.

Det socialdemokraternas gruppledare Leif Lindholm idag skriver i Örnsköldsviks Allehanda är den värsta smörja jag läst sen Adam var länsman. Artikeln är så full av osakligheter och osmakligheter att jag inte vet var jag ska börja. Men varför inte med det här citatet:

Det är inte bara de 5 eleverna i Solbergsskolan som berörs, det gör även eleverna i Sörliden och Domsjö när vi pratar byskolor. Vi kan välja mellan att lägga ner små skolor eller att få större klasser i dom stora skolorna, men välja måste vi göra.

Eller det här:

Du kan tycka att det är viktigt att behålla deltidsbrandkårer i landsbygden som saknar resurser för att kunna utföra sitt uppdrag på ett bra sätt, men då ska du också stå upp för att vi som en konsekvens av det inte heller kan garantera säkerheten för dom som bor i närheten av fabrikerna i Domsjö och Husum. När resurserna inte räcker till allt tvingas vi välja.

Sällan har väl någon så tydligt, så skamlöst ställt tätort mot landsbygd, i syfte att trycka ner de senare. Menar Leif på allvar att han vill prioritera ner och skära ner på landsbygdsbornas fysiska säkerhet? Detta vore ju en helt ny fas av den landsbygdsmisshandel Leif och hans partikamrater ägnat sig åt.

Sen kommer Leif dragandes med fastighetskatten:

Vi i majoriteten är i alla fall tvungna att acceptera och hantera att Lidingöbon fått stora ekonomiska fördelar

Jag blir allvarligt oroad om Lidingöbornas skattesänkningar är något Leif och Elvy diskuterar vid sina möten. Hur kan detta vara något majoriteten måste hantera? Att många av regeringens reformer, däribland den numera kommunala fastighetsavgiften, gett kommunen rejäla tillskott i kassan nämner Leif inte.

Det är så tydligt. Socialdemokraterna har inga idéer för framtiden. För Leif Lindholm är det självklart att besparingar innebär att verksamhet ska bort. Att effektivisera, hitta nya smarta sätt att göra samma sak eller åstadkomma samma resultat som tidigare, finns inte i sinnevärlden.

Det värsta är att Leif inte är vem som helst som sitter på sin kammare och retar upp sig. Har är en av kommunens mäktigaste personer, och borde veta bättre.

Annonser

4 thoughts on “Leif Lindholm Uppviglaren

  1. Jag körde på skratta med gråt i halsen. Sen gick jag och tog mig ett järn för att komma igång inför valborgskvällen. Men det är helt enkelt pinsamt att man i Det Stora Arbetarpartiet släpper igenom en så genomusel artikel.

  2. Haha! Ja, fast den kanske representerar stor del av den politik som förs, så det är bra också. Ingen behöver kämpa med att hänga ut dem – det klarar de så bra själva.

Kommentarer inaktiverade.