Vårdval Västernorrland

Än är undrens tid inte förbi. Måste säga att jag blir positivt överraskad när jag ser att Landstinget Västernorrland satsar på en vårdvalsreform. Nu kommer alltså driftiga sjuksköterskor och läkare kunna starta egen vårdcentral.

Vinsterna är många. Alla vårdcentraler i länet måste snäppa upp sig när fler referenspunkter tillkommer. De anställda i vården får fler arbetsgivare att välja bland, förutom möjligheten att ta makten över sitt arbete genom företagande eller kooperativ. Men den största vinsten tillfaller givetvis patienterna.

Vänstermajoriteten i landstinget ska ha cred när de förtjänar det. Idag är en sådan dag.

Annonser

One thought on “Vårdval Västernorrland

  1. Hmm…införande 2012? Vi siktar på att ha det rullandes innan 2011. Låter märkligt, ni ligger längre fram tidsmässigt och hur mycket som är räknat på olika saker osv. ni borde kunna göra det fortare…

Kommentarer inaktiverade.