Förkastligt

Har tidigare bloggat om planerna på att lägga ner några av länets polisstationer, varav tre i Örnsköldsvik. Jag poängterade då vilken otroligt dålig idé det var att, bland annat, lämna en yta stor som Blekinge (Anundsjö) helt utan fast polisnärvaro.

Nu verkar de otroligt dåliga planerna bli verklighet.

Det här visar med all tydlighet att ansvaret för den lokala ordningsmakten i Örnsköldsvik eller Sollefteå inte har någonting att göra i Sundsvall. Ordningspolisen måste kommunaliseras. Som det ser ut nu har invånarna i Anundsjö knappt någon chans alls att direkt visa sitt missnöje med att lämnas utan polisstation. Hade ansvaret legat på kommunfullmäktige hade lösningen varit enkel – rösta på Centerpartiet, som fattar att landsbygden behöver trygghet.

Frågan kommer med all säkerhet leva vidare.

Annonser