Fel fokus

Tillbaka från en smålandsturné, med förbundsstyrelsemöte i Växjö och Kalmar Vi Ungas distriktsstämma.

I fredags gick Alliansen i Örnsköldsvik ut med ett pressmeddelande där vi sa att kostnaderna för politiken i Örnsköldsvik bör och kan minskas med 3 miljoner kronor. Det handlar för närvarande om ca 25 miljoner för mötesarvoden, löner till heltidspolitikerna, resor och ett gäng köppar kaffe. Bland annat.

Istället för att uppmärksamma denna effektiviseringsåtgärd, helt i linje med en smalare, vassare kommun som lägger pengarna på det väsentliga, väljer – självklart – media den enklaste möjliga vinklingen: Ska politikerna få lägre lön?

Att dra några tusenlappar från kommunalråden och nämndsordföranden är ingen lösning. Våra kommunalråd tjänar helt klart bra, men det är ju inga monsterlöner de lyfter. Där finns inga tre miljoner i besparingar att hämta.

Men istället för att fråga hur Alliansen egentligen tänkt sig spara tre miljoner läggs fokus på Dans lön. Vi får hoppas att det blir mer fokus på väsentligheterna när det är dags att debattera och klubba budgeten.

Annonser