Jobbig läsning signerat Eva Sonidsson

I dagens Tidningen Ångermanland skriver Eva Sonidsson, socialdemokratisk riksdagsman från Kramfors, ett dissigt debattinlägg om att alliansen är dum i allmänhet och att centerpartiet är dumt i synnerhet. Hittar inte artikeln online, men en formulering visar tydligt på hur fel en del norrlänningar tänker:

[Maud Olofsson] förlitar sig numera på att det privata näringslivet ska rädda glesbygdskommunerna i framtiden.

Jo men givetvis. Tror verkligen en riksdagsman 2009 att landsbygdens (det heter landsbygd, inte glesbygd) problem löses av staten? Det är i så fall ett gigantiskt feltänk. Maud Olofsson har helt rätt när hon säger att Sollefteås problem är ett för stort beroende av offentlig sektor. Det sista Sollefteå och Norrland behöver är mer offentliga stödjobb. Norrlands framtid består av företagande och smarta entreprenörer.

Annonser

2 thoughts on “Jobbig läsning signerat Eva Sonidsson

Kommentarer inaktiverade.