Debattinlägg om regionfrågan

En nyhet som jag upplever har kommit lite i skymundan är att staten genom Kammarkollegiet bollat tillbaka regionfrågan till de fyra nordliga länen, mer eller mindre med uppmaningen ”kom överens!” Man vill ha nya svar i vår.

Detta är ju ett läge vi inte får missa. Nu har vi chansen till ett omtag i frågan, och det vore väl faen om vi inte skulle ta den. Min insats blir att skriva en debattartikel som nu förhoppningsvis publiceras i några medier i Västernorrland. Det är här nyckeln till regionerna finns. Ett utdrag:

Många var vi nog som blev överraskade över länets styrande politikers hantering av regionfrågan. Länet skulle delas mellan en Region Norra Sverige och en Region Mittsverige. Över en natt var man beredd att överge en struktur som funnits och fungerat i över 350 år, vårt län Västernorrland.

De fyra nordliga länen, Norrbotten, Västerbotten, Jämtland och Västernorrland, har liknande utmaningar och samma potential. Vi hemsöks alla av långa avstånd, en minskande befolkning, revirtänkande och jantelag. Vi bär alla på kraften av hårt arbete, rikedomen av sällan skådade resurser och en livskvalité omvärlden bara kan drömma om. Kring dessa gemensamma förutsättningar tror jag vi kan bygga en stark Region Norra Sverige.

Enas vi i Västernorrland, hoppas och tror jag att Jämtland följer efter. Loppet är inte kört. Vi har ännu chansen att ena oss och själva ta oss rätten att tillsammans forma Norrlands framtid.

Läs hela artikeln här.

Annonser

One thought on “Debattinlägg om regionfrågan

  1. Det är kul att läsa ett Centerinlägg som man uppskattar. Det är inte allt som kommer från centerled i dessa dagar som man kan säga det om.
    Keep on
    Ingvar B

Kommentarer inaktiverade.